Касетъчните проекти от пролет-лято 2016


През тази пролет и част от лятото имах свободно време да развия отдавна таящи се мисли за касетки, които да сложа на определени места на стените у дома. След преглеждане на популярните идеи в интернет последва и създаването на идеята в главата ми как да стане. Това, което направих са два проекта: 1-ви с две леки касетки, целящи да съдадат по-скоро декоративни и естетически функции в помещение с гола бяла стена. И в двата проекта са използвани захвърлени касетки, като в първия двете касетки са изхвърлени от магазин, в тях са пренасяни зеленчуци. От три износени касетки се получиха две здрави след подготвителен ремонт на слабите им места.


Декоративни касетки за стена

Последва и втората идея, след случайно откриване на подходяща касетка, захвърлена около къщата на баба ми на село. Втория прект целеше да заеме точно определено място на стена и над плотово пространство до кухнята в неизползваема ниша. Функциите са да изпълнява ролята на сборно място за ежедневни вещи и неща, които да не са разпиляни из други помещения. 

Функционална касетка за стена

Подготовката за крайните варианти, които виждаме тук премина през поправка на счупените места, замяна с по-нови дъскички, заковаване на разхлабените връзки. Следващия важен момента е шкуренето за да имат ефект на изгладени повърхностти, а и да не стърчат остатъчните елементи от грубата им обработка и износване преди това.
Шкурене на елементите от касетката

Най-дългия етап от процеса бе грундирането, лакирането и времето необходимо за изсъхване. В зависимост от тези фактори, извършването на тези дейности и уструменрариума с който разполагах, времето варираше. Всичко бе завършено на ръка, общо процеса отне около седмица. Не може да се определи точното време в часове, защото бяха правени, когато имах желание, а не с цел бързо приключване.

Съхнене на лакираните касетки




Comments

Popular Posts